fredag, maj 20, 2005

Religion er noget skidt!

Morten Ebbe Juul Nielsen skriver følgende i Weekendavisen d. 20-5:

”Det er indlysende, at der intet godt kommer fra kristendommen eller andre religioner. Hvis der er noget historien viser os, så er det, at ethvert fremskridt for mennesket har været et skridt væk fra religionen: videnskab, oplysning, emancipation, frigørelse og universelle rettigheder har på hver sin måde myndiggjort mennesket, og disse fremskridt er og har været umulige, uden at religionen fjernes som grundlag for tænkning og måder at indrette samfund og samvær på.”

Og videre:

”De tre store monoteistiske religioner inkluderer historien om Abraham i deres mytologi. Guden beordrer Abraham til at slå sin søn ihjel, hvilket Abraham er parat til. For den ubetingede lydighed aflyser guden henrettelsen. Hvilken lære drager de store religioner så af den historie: At guden er en selvforherligende, psykotisk despot, og at Abraham er en ryggesløs medløber, mere hund end menneske? Nej, Abraham er en helt, et forbillede for den purt troende. Af dette kan man vel næppe udlede andet end, at religion er i modstrid med fornuft og moral.”

Og endelig:

”Til syvende og sidst er der ingen principiel forskel på at hævde eksistensen af en gud og eksistensen af usynlige nisser i baghaven.”

Jeg kunne ikke have sagt det bedre!