torsdag, april 21, 2005

Den nye pave og moralen

Den nye pave er i moralspørgsmål åbenbart lige så konservativ, absolutistisk og ude af trit med virkeligheden som den gamle. Læs Julian Bagginis artikel i the Guardian om pave BenedictXVI og moral.
Men heldigvis er der jo ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Jo mere den katolske kirke fastholder sin dogmatiske og menneskefjendske indstilling til f.eks. prævention, abort, sex før ægteskabet o.s.v., jo færre mennesker vil kunne tage den alvorligt. For eksempel bliver kirkens vanvittige afvisning af prævention, der jo som bekendt også inkluderer brug af kondom som beskyttelse mod HIV og andre kønssygdomme, ikke taget alvorligt af mange katolikker i sydeuropa. Italien har en af Europas laveste fødselsrater, men mon det dog skyldes, at italienerne er specielt afholdende?
Forleden sammenlignede Mikael Rothstein i øvrigt på P1 den gamle pave med ayatollaherne i Iran, mens Søren Krarup i weekendavisen roste ham for at have stået fast på sine moralske værdier. Man undres bestandigt!